Karóra Citizen BL5140-51L

Karóra Citizen BL5140-51L

4.0 (0 Összesített értékelés)

A Citizen óra téglalap alakú tokja 316 L rozsdamentes acélból készült. Az órát napenergiával feltöltött akkumulátor működteti, és mesterséges fényből is képes energiát nyerni. A Citizen órán az i .. többet

Hlérhetőség: Raktáron

203 060 Ft

Karóra Citizen BL5140-51L

A Citizen óra téglalap alakú tokja 316 L rozsdamentes acélból készült. Az órát napenergiával feltöltött akkumulátor működteti, és mesterséges fényből is képes energiát nyerni. A Citizen órán az idő kijelzése analóg módon, indexekkel és egy arab számmal történik. Az óraszíj szintén sebészeti acélból készült. Ez a kombináció teszi az órát antiallergénné, és ezért alkalmas az érzékeny bőrűek számára. A Citizen Eco-Drive óra vízállósága WR 100 M, ami azt jelenti, hogy az óra úszás vagy búvárkodás közben is vízálló. Az órát eredeti dobozában, nemzetközi jótállási kártyával és használati utasítással szállítjuk.

Férfi karóra Citizen
- Analóg idő kijelző
- Vízálló WR 100 M
- Ásványi üveg
- Kék számlap
- Acél tok
- Acél pánt
- Dátum
- Riasztás
- Időzítő

Paraméterek

Márkák: Citizen
Számlap színe: sötét
Tárcsázás típusa: analóg, karakterekkel
Funkciók: riasztás, stopperóra (kronográf)
Hajtómű: napenergia
A ház anyaga: acél
Pánt: acél
Üveg: ásványi
Úti cél: Férfiaknak
Vízszigetelés: 100 M (10 BAR)
Dátum: IGEN
Rádiójelek vétele: NEM
Súly 2.00 g
Hlérhetőség: Raktáron

Ápolási útmutató

Vízálló 100 M (10 BAR)

100 M / 10 BAR:az ezzel a jelöléssel ellátott órát félelem nélkül beviheti a medencébe úszni, és oxigénkészülék nélküli rekreációs búvárkodáshoz vagy búvárkodáshoz is használhatja.

Vízálló:az óráknál általában a vízzel és nedvességgel szembeni átjárhatatlanságra utal. Az órák a vízállósági fok szerint több csoportba vannak osztva, és a megfelelő vízállósági fokozattal vannak jelölve. A vízállósági jelölés vagy a számlapon, vagy az óra fedelén található.

Példa:egy 30 M vízállósági besorolású óra 30 méteres mélységben is ellenáll a víznyomásnak. Felhívjuk figyelmét, hogy ezeket a vizsgálatokat laboratóriumi körülmények között végzik. A való életben a víz mozgása növeli a nyomást, és a valós vízállósági szint ennek következtében csökken, így egy 30M-es óra kibírja a víz fröccsenését kézmosáskor, mosogatáskor, vagy ha elázik.

Figyelmeztetés: a víz bejutásának leggyakoribb oka a meglazult korona. Ezért ha úszni vagy fürdeni megy az órával, mindig ellenőrizze, hogy a korona nem lazult-e meg. Hasonlóképpen nem használhatja a stopperóra gombokat, a világítást és más funkciókat a víz alatt

A gép típusa: napelemes

Taklar powered: ez egy klasszikus kvarc (elemes) meghajtású óra, de a normál gombelem helyett az óra fotovoltaikus (napelemes) cellákkal van ellátva, amelyek képesek a napfényt és a mesterséges fényt elektromossággá alakítani. Az óra így folyamatosan feltöltődik, és ezeknek a napelemeknek az élettartama jelentősen hosszabb, mint a hagyományos akkumulátoroké, ami szintén hozzájárul a környezetvédelemhez.

Taklar akkumulátor élettartama: az óra használatától függ. Ideális, ha az akkumulátor naponta napfénynek vagy mesterséges fénynek van kitéve, így rendszeresen feltölthető. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ha az óra nem kap fényt, akkor megáll.

Futótartalék:minden óra rendelkezik bizonyos futótartalékkal - ez idő alatt az óra mutatja az időt, és a funkciókat korlátlanul használhatja. A fokozatosan lemerülő akkumulátoros órák Takme modelljei képesek kikapcsolni az áramfogyasztó funkciókat, hogy az óra alapvető funkciója, az idő kijelzése a lehető legtovább megmaradjon.

Rádióvezérelt órák

A rádiójelzéssel ellátott óra előnye, hogy másodpercre pontosan mutatja az időt anélkül, hogy bármilyen módon állítania kellene. A Cseh Köztársaságban az óra a DCF77 jelet Németországból (Frankfurt közelében) fogadja. A rádiójel-vevővel ellátott óra nemcsak a pontos időt mutatja meg, hanem a nyári időszámításról a normál időre is átáll, és fordítva. Felhasználóként nem kell aggódnia semmi miatt.

Külföldi jelfogadás: Ha külföldre utazik, és többfrekvenciás rádiójel-vevővel ellátott órája van (a legtöbb óra rendelkezik ilyennel), akkor nem kell aggódnia a pontos idő miatt. Az óra automatikusan dekódolja a megfelelő jelet, és beállítja a pontos helyi időt. A német adón kívül van még egy Nagy-Britanniában, Amerikában és kettő Japánban.

Jelzési tartományon kívül:Ha az órával a jelzési tartományon kívülre kerül, nem kell aggódnia amiatt, hogy az óra nem mutatja az időt. Az óra úgy kezd el működni, mint bármely más kvarcóra.

Üveg típusa: ásványi

Ez egy kvarckeverékkel kevert üveg, amelyet szilikátüvegnek neveznek. Ez az üvegtípus karcállóbb, és a Mohs-féle keménységi skálán a 6-os értékkel rendelkezik. Az ásványi üveg felületi edzett, de normál használat (kopás) során mégis megkarcolódhat. Az ásványi üveg nagyjából minden hagyományos órán alapfelszereltség.

Homorú ásványi üveg:ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint az ásványi üveg, azzal a különbséggel, hogy a homorú üveg enyhén domború. Ez azonban sokkal nagyobb karcérzékenységet jelent. Emiatt a homorú ásványi kristályok csak a társadalmi óramodellekben találhatók.

Gömbölyű ásványi üveg:ez is ugyanolyan keménységű, mint az előző kettő. A különbség az, hogy ez a fajta üveg domború, lencse alakú, ami megkönnyíti a számlapon lévő adatok (idő, dátum, hét napja stb.) leolvasását.

Visszajelzések

Értékelés
4
0 vásárló által
értékelve

Fórum

Segítsen más vásárlóknak!
Írjon értékelést erről a termékről.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre